Informatie 2020

Deelnemingszone’s :
Met inachtname van een straal van 14Km voor Kleine en Grote snelheid
20Km voor ½ Fond en zware ½ fond

Basis Coördinaat : 505753 / 045700. Enkel liefhebbers wonende in Vlaams-Brabant mogen deelnemen aan het plaatselijke spel.

TOESTELLEN :
Voor manuele of electronische klokken voor alle vluchten 0,50€
Toegelaten klokken : Manueel : T3 / Bricon, Unikon, Mega

UITSLAGEN :
Vanaf 1 maart 2020 zal bpost niet dringende post maximum 2x de week aan huis leveren, hierdoor zal u de uitslagen via post verdeling ten vroegste op het einde van de week in de bus krijgen. Het bestuur heeft daarom beslist dat de liefhebbers de uitslagen kunnen afhalen in het lokaal op zondagvoormiddag van 10u tot 12u! Er zijn verschillende leervluchten (zie leervluchten) waar de uitslagen ook kunnen afgehaald worden op dinsdagavond van 19u tot 19u30. Alsook bij de inkorvingen van de volgende week. De klachten periode zal lopen tot zondagmiddag 12u, de uitbetaling de week hierop volgen! Lokale uitslagen Momignies – Soissons – ½ fond – zware ½ fond 1€ per categorie Uitslagen via website : 10€ per categorie of 40€ voor alle uitslagen

Uitslag New Hageland en Hafo Vlaams-Brabant : 1,5€ of GRATIS via e-mail
Andere uitslagen : Volgens de prijs van de inrichter
Prijs verdeling op de plaatselijke uitslag : 1/3

Binnen brengen van de klokken:
April 3u na lossingsuur
Vanaf 2 mei t.e.m. 5 september zaterdag om 18u
12 & 19 september 2 uren na het lossingsuur

Inkorvingsuren respecteren aub :
Opleervluchten de dag voordien van 19u tot 19u30
Momignies vrijdagavond van 19u15 tot 20u
Grote snelheid vrijdagavond van 19u tot 19u45
Kleine ½ fond vrijdagavond van 17u30 tot 18u30 STIPT!!
zware ½ fond donderdagavond van 18u30 tot 20u

Uitslagen met gelden via onze website :
Liefhebbers die hun uitslag electronisch willen downloaden in pdf formaat vanaf onze website www.verenigdevrienden.net betalen hiervoor 10€ per categorie. Om alle lokale uitslagen te downloaden in pdf betaalt men 40€. Indien de liefhebbers geen papieren uitslagen willen ontvangen doorstrepen zij DUIDELIJK het vak uitslag op de poelbrief.

Samenspelen in 2020 :
Door verschillende omstandigheden zoals oa de nieuwe sectoren zien de samenspelen vanaf het seizoen 2020 er volledig anders uit. We hebben ons best gedaan zodat we onze liefhebbers op alle vluchten een mooie samenspel kunnen aanbieden! Hieronder vindt u een overzicht van alle samenspelen voor het seizoen 2020!

1) Samenspel kleine & Grote snelheid
Aan dit samenspel zullen volgende lokalen deelnemen: Heverlee – Lubbeek – Tielt – Scherpenheuvel. De naam van het samenspel is nog te bepalen! Er zal ook nog een overkoepeling komen met het zes-verbond bestaande uit de lokalen:

2) Samenspel kleine ½ fond
Samenspel Hageland zal nog bestaan uit de lokalen Scherpenheuvel – Tielt & Diest. Er zal een overkoepeling komen met Hafo Vlaams-Brabant, bestaande uit de lokalen Lubbeek – Heverlee – Schaffen – Bunsbeek – Oplinter. Er is een mogelijkheid tot poelen op de uitslagen gezamenlijke uitslag sector 2 & 3 alsook op de sectorale dubbeling. De duiven worden automatisch opgenomen in deze uitslagen, liefhebbers die willen poelen dienen een poelbrief in te vullen!! De uitslagen van Hafo Vlaams-Brabant zijn GRATIS te downloaden vanaf de website www.hafo.be

3) Samenspel zware ½ fond
Samenspel New Hageland bestaat nog uit de lokalen Scherpenheuvel – Tielt & Diest. Er zal een overkoepeling komen met zware ½ fond Hafo Vlaams-Brabant bestaande uit de lokalen Oplinter en Bunsbeek (Bunsbeek enkel provinciale vluchten).

Portgelden voor het seizoen 2020 :

Vluchten Portgelden Lossingsuren
Fleurus 0,55 Zie website
Kleine snelheid (Momignies) 0,65 7u50
Grote snelheid (Soissons) 0,75 7u30
½ fond 1,1 1ste lossingsuur

Zware ½ fond volgens inrichter. Voor de overkoepeling New Hageland zal er een kost aangerekend worden van 0,25€/duif. Voor de andere overkoepelingen worden er geen onkosten aangerekend!

PARAMYXO FORMULIEREN VERPLICHT AF GEVEN BIJ EERSTE INKORVING :
Paramyxo formulieren MOETEN binnen zijn vanaf de eerste inkorving om in regel te zijn met de KBDB reglementen!!

AANMELDEN VAN DE DUIVEN ZWARE ½ FOND : (Alle vluchten van BU!!)

Wij vragen onze liehebbers om alle duiven te melden. Aanmelden kan automatisch via Bricon X-Treme en UNIKON Champ. De liefhebbers die internet hebben, vragen wij om hun duiven te melden via www.anons.be De website anons werkt op pc, ipad en gsm en daar kan u uw duiven rustig aanmelden zonder wachttijden! Op deze manier houden we de telefoonlijn open voor liefhebbers die geen internet hebben! Andere liefhebbers kunnen hun duiven telefonisch melden via 013/33.67.73 en/of andere nummer dat zal vermeld worden bij het inkorven.

ART.101 VAN HET NATIONAAL SPORTREGLEMENT
Voor de nationale grote halve-fond en fondwedvluchten en de internationale grote fondwedvluchten dienen alle geklokte duiven verplichtend te worden aangemeld via een communicatiemiddel aan zijn inkorvingslokaal of via een door de KBDB aanvaard aanmeldingsplatform:
➢ de eerste geklokte duif van iedere liefhebber in elke categorie binnen de 15 minuten vanaf het officiële uur van bestatiging (in u, min, sec)
➢ vanaf de tweede geklokte duif van iedere liefhebber in elke categorie binnen de 30 minuten vanaf het officiële uur van bestatiging (in u, min, sec)